donderdag 2 maart 2017

Nieuwe naam in 2017

Craft4kids is van naam veranderd: Yeladim is de nieuwe naam. Yeladim is breder dan alleen handwerken voor kinderen. Het handwerken blijft. Maar ook al langere tijd verkopen we boeken ten behoeve van het kinderwerk. Hierover zullen we ook op de blog schrijven.

In 2016 besloten we dat het aanhouden van de website van Yeladim te kostbaar werd. Een blog is gratis, dus gaan we op deze manier verder. Over alles wat Yeladim aangaat vind je de informatie vanaf vandaag hier. De naam Yeladim is het Hebreeuws voor 'kinderen'. Alles wat we doen doen we voor kansarme kinderen in de wereld, ook in Nederland.

We beginnen met de eindstand van 2016. Vanuit het fonds Yeladim mochten we een opbrengst van 240 euro overmaken voor hulp aan verstandelijk gehandicapten in Egypte. Helaas worden kinderen met een handicap in Egypte gediscrimineerd. Ze worden weggestopt in schuren, soms zelfs aan een ketting gelegd als een beest. De familie schaamt zich of ziet het als een vloek. Aan de emancipatie van deze kinderen wordt hard gewerkt en langzaam dringt het tot de bevolking door dat ook deze kinderen waardevol zijn. Naar hen gaat de opbrengst van de verkoop van boeken.

We hadden een opbrengst van tientallen babytruitjes en verder nog snoods en diverse handwerkjes om te maken. Daarmee gaan we dit jaar aan de slag. Wanneer er een transport naar het Oosten gaat, zullen de werken meegegeven worden. Wil je ook iets maken? HARTELIJK WELKOM! Indien nodig kunnen we (een deel) van de materiaalkosten vergoeden. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Reageren: cora@parmenas.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten